10 tuintrends van 2022

Een tuin is een plek waar je kunt genieten van de natuur, kunt ontspannen en quality time kunt doorbrengen met je gezin. Je kunt ook je eigen voedsel en bloemen verbouwen in je achtertuin. Het kan echter moeilijk zijn om de juiste tuinstijl voor je behoeften te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld niet beslissen welke beter is: kunstgras of natuurgras. Hier zijn enkele tuintrends die je kunt toepassen op je achtertuin.

Tuin met kunstgras

Kunstgras van Top Kunstgras wordt steeds populairder vanwege het lage onderhoud en de duurzaamheid. Ze zijn ideaal voor mensen die niet genoeg tijd hebben om hun tuin te onderhouden of van tuinieren houden, maar een hekel hebben aan wieden.

Tropische tuin

Tropische tuinen zien er prachtig uit omdat ze planten hebben die goed groeien in warme weersomstandigheden zoals palmbomen en varens. Je kunt ook kleurrijke bloemen zoals gerbera’s, hibiscus of bougainvillea toevoegen om een ​​levendige sfeer te creëren.

Rotstuin

De rotstuin is een manier om je tuin interessanter te maken. Het kan worden opgebouwd met stenen en rotsen, of je kunt een combinatie van beide gebruiken. Een rotstuin kan worden gebruikt om hoogte en dimensie toe te voegen aan een buitenruimte.

Moestuin

Een moestuin is een andere geweldige manier om kinderen bij het tuinieren te betrekken. Het is een geweldige manier om je eigen eten te produceren. Je kunt bijvoorbeeld tomaten, sla en kruiden te planten.

Natuurvriendelijke tuin

Er zijn verschillende manieren om wilde dieren naar je tuin te lokken. Je kunt bijvoorbeeld bloemen planten om bijen aan te trekken. Bouw ook een visvijver om kikkers en insecten aan te trekken.

Lees tip:  Tips voor het kopen van bloemen gefeliciteerd

Japanse tuin

De Japanse tuin is een idee van harmonie tussen de natuur en de mens. Gebruik alleen natuurlijke materialen zoals rotsen en hout om harmonie met de natuur te creëren.

Balkon Tuin

Je hebt geen grote achtertuin nodig om een ​​mooie balkon tuin te creëren! Je kunt je balkon eenvoudig omtoveren tot een geweldige plek waar je heerlijk kunt ontspannen tijdens warme zomerdagen door wat bloemen en kruiden te planten.

Succulente Tuin

Deze planten geven textuur en kleur zonder veel onderhoud of verzorging. Vetplanten zijn perfect voor diegenen die niet veel tijd hebben om aan hun tuin te besteden, omdat ze helemaal niet veel aandacht nodig hebben.

Verticale tuin

De verticale tuintrend is het kweken van planten in potten of zelfs hangende manden aan de muur. Deze vorm van tuinieren is perfect voor wie niet veel ruimte heeft.

Mediterrane tuin

Mediterrane tuinen hebben planten zoals lavendel, rozemarijn en tijm die in rotstuinen of containers worden gekweekt. Deze planten groeien goed in hete zomers en droge klimaten, dus ze vormen een geweldige aanvulling op elke tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *