themafeest

5 Ideeën voor een themafeest!

Een themafeest is meestal leuker dan een gewoon feest. Zo kan jij precies laten als wie of wat jij verkleed bent. Hierdoor wordt een feest nog iets persoonlijker, en extra leuk. Er zijn veel verschillende thema’s waarin een feest gehouden kan worden. Wil jij binnenkort een feest met thema houden, en weet je niet wat voor thema je moet kiezen? In dit blog lees je 5 ideeën om jouw feest een leuk thema te geven met daarbij voorbeelden van hoe jij verkleed kunt gaan.

1. Netflix movies

Met Netflix als thema, geef je je gasten een keus om zich te verkleden als zijn/haar lievelingsfilm of serie. Omdat er zoveel keus is, is de kans klein dat jouw gasten met eenzelfde kostuum binnenkomen. Wat dit thema zo leuk maakt is de originaliteit die naar boven komt. Een populaire serie die zeker niet mag ontbreken op jouw themafeest is Squid Game. Een Squid Game pak is erg populair onder jongeren. Het bestaat uit een rood overal met een masker. Erg simpel maar een leuk kostuum om met de tijd mee te gaan. Daarnaast is Peaky Blinders nog steeds een veel bekeken serie waardoor deze serie zich perfect leent voor een themafeest past. Een Peaky Blinders outfit bestaat uit een nette broek, pet en een gilet met daaronder een blouse. Met een beetje stoer acteerwerk past dit perfect in het themafeest van Netflix.

2. Disco party

Disco is een welbekend thema voor feesten, maar het blijft leuk. Dit komt omdat er geen standaard pak is voor een disco feest. Het is hierbij de bedoeling om zo kleurrijk mogelijk te gaan. Echt typerend voor een discofeest zijn glitters, kleren met palletjes en lekker veel accessoires. Doe bijvoorbeeld een glitter broek aan met disco oorbellen en een glitter haarband. Het maakt niet uit of de kleuren bij elkaar staan, als er maar veel kleuren te zien zijn in je outfit. Een leuke accessoires om jouw look compleet te maken is een afro pruik. Een roze, blonde of groene passen allemaal bij jouw disco-outfit.

Lees tip:  Stijl en sfeer van de tuin bepalen

3. Een griezelig feestje

Houd je toch iets meer van spanning en enge dingen? Kies dan voor een griezelfeest. Zo kan iedere gast zich uitleven met een griezelig kostuum. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zombie, vampier of een heks. Ook deze kostuums kun je zo gek maken als je zelf wilt. Gebruik nepbloed en wonden om het extra spannend te maken. Of schmink jezelf als je bijvoorbeeld een skelet bent. Kleurlenzen laten je ogen passen bij jouw outfit. Ga je verkleed als demon? Gebruik dan rode kleurlenzen. Er zijn veel mogelijkheden die je kunt gebruiken om er eng uit te zien.

Wil je jouw griezelig themafeest nog enger maken? Versier de locatie op een enge manier zodat de sfeer er al meteen inzit bij binnenkomst. Hang bijvoorbeeld een eng masker op. Zo maak jij het feestje nog origineler.

4. Back to the 20’s

De kleding uit de jaren 20 heeft unieke kenmerken waardoor er zeer gave kostuums gemaakt kunnen worden. De mannen droegen vroeger lange stoffen jassen met unieke petten. De vrouwen waren burlesque gekleed en gebruikte veel accessoires. Maak bijvoorbeeld gebruik van een chique glitter jurk en een hoofdband met veren. Of versier jouw outfit met een veren boa, een hoofdsieraad en satijnen handschoenen. Accessoires die mannen kunnen gebruiken zijn bijvoorbeeld een nepsigaar, een wandelstok of een nep snor. Hierdoor beleef jij de jaren 20 op een themafeest.

5. Foute Party

Voor een foute party is foute party kleding uiteraard onmisbaar! Het leuke aan dit thema is dat het nooit fout genoeg kan. Elke party outfit is wel toegestaan. Zo kun je verkleed gaan als hippie, old school nerd of trek je neon kleding aan. Een fout trainingspak en kleding met panterprint staan toch wel bovenaan bij een foute party.

Lees tip:  Verras en geef een cadeaubon van Bloemetje Bezorgen

Naast bovengenoemde voorbeelden, zijn er nog genoeg accessoires die je kunt gebruiken voor jouw outfit. Een bontjas met een knalroze legging met daarover sokken en een netshirt is al een complete foute outfit. Bij een foute party staat de motto ‘hoe fouter, hoe beter’ voorop. Doe dus lekker fout! Vandaag is al normaal genoeg.

Vier stappen voor een foute party outfit

  • Stap 1: Ga op zoek naar de meest foute schoenen die je kunt vinden.
  • Stap 2: Kies een broek die niet past bij je schoenen. Dit kan een flared broek zijn of een glitterbroek.
  • Stap 3: Kies een fout shirt of ga voor een colbert dat helemaal niet past bij de rest van je kleding. Nu ben je bijna klaar voor een foute party.
  • Stap 4: Complimenteer je outfit met accessoires. Gebruik bijvoorbeeld een bril, pruik of tasje. Je hoeft dan alleen nog alles aan te trekken en het is time to party!

Tijdens een themafeest maken de kostuums het feest. Dat maakt een feest met een thema zo leuk. Een aantal thema’s die gebruikt kunnen worden zijn Netflix, disco, Halloween, jaren 20 en een foute party. Met deze thema’s kunnen de bezoekers helemaal uit hun dak gaan met het maken en samenstellen van een outfit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *