Bloemen: het meest ultieme geschenk

Soorten bloemen die traditioneel als cadeau worden gegeven voor verschillende gelegenheden

Bloemen zijn altijd een zinvol geschenk die passen bij elke gelegenheid. Zo zijn zij niet weg te denken bij verjaardagen, bruiloften, moederdag en Valentijnsdag. Voor verschillende soorten felicitaties worden bloemen vaak ook geschonken. Denk hier bijvoorbeeld aan diploma uitreikingen en het halen van een autorijbewijs. Hiernaast worden zij ook vaak gebruikt als een manier om dankbaarheid te uiten.Maar weet u welk type bloemen er voor welke gelegenheid gegeven wordt?

Soorten bloemen en hun symbolische betekenis

Niet veel mensen zijn tegenwoordig op de hoogte van de symbolische betekenis van bloemsoorten. Bloemen zijn tijdloos en brengen in veel gevallen beter een boodschap over dan woorden dat kunnen. Zo worden rozen vaak geassocieerd met de liefde en geluk. Anjers zijn tekens van toewijding. Chrysanten worden vaak gebruikt om mensen te bedanken en een geranium symboliseert vriendschap. Orchideeën zijn een teken van schoonheid en liefde. Ook tulpen zijn een symbool van liefde, maar ook van succes.

Bloemen worden verreweg het meest geschonken als een romantisch cadeau aan een partner. Hierbij kan men niet de fout ingaan met bloemen als een liefdevol gebaar. Met de hierbovenstaande symbolische betekenissen wordt het makkelijker om de juiste type bloem te vinden die uw gedachten en gevoelens belichaamt. 

Droogbloemen als origineel cadeau

Vroeger dacht men nog over droogbloemen als een oubollig soort huisdecoratie. Dit is al lang niet meer het geval. Droogbloemen zijn begonnen aan een heuse opmars en kunnen tegenwoordig teruggevonden worden in de huizen van de meest trendgevoelige mensen. Een van de aspecten die droogbloemen zo interessant en leuk maken om te geven is dat men ze zelf thuis kan drogen. Dit kan op verschillende manieren, waaronder ze in bosjes ondersteboven te hangen op een droge plek. Van oudsher werden zij ook tussen boeken gedrukt. Ziet u dit toch liever niet zo zitten? Voor droogbloemen en grassen kunt u ook terecht bij een droogbloemen groothandel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *