Brandstempels & Stempelkussens wat is het verschil?

Met brandstempels kan je een brandmerk achterlaten in hout, leer, kurk en kunststof. De kwaliteit van de ALK brandstempels is uitstekend. Jarenlange ervaring met brandstempels staat garant voor een goede kwaliteit.
Brandstempels van ALK komen uit Duitsland en de gegraveerde uiteinden worden gemaakt bij Kantoorstempels.nl in Eindhoven. De elektrische brand-stempels ALK en de elektrische HLP brand-stempels hebben korte opwarmtijd nodig, n.l. ca 8 à 10 minuten. De opwarmtijd van de S-serie is ca. 15 minuten omdat het oppervlakte veel groter is. Indien mogelijk is serie matig branden beter dan de brandstempel steeds aan en uit te zetten. In de S-serie hebben veel stempels dubbele handvatten. De S-serie S105 en de S155 zijn hierop een uitzondering.

Het voordeel van branden t.o.v. stempelen met inkt is o.a. dat branden chemicaliën en oplosmiddelen bestendig is. Ook heeft UV licht geen invloed op de afdruk. Branden op hout of leer geeft een mooie natuurlijke uitstraling.

Bent u op zoek naar een authentieke manier om uw logo in andere materialen te branden? Kies dan voor een brandstempel met logo. Met deze ambachtelijke vintage-afdruk drukt u uw logo af in materialen zoals hout, kurk, leer en kunststof. Wilt u blijvend indruk maken met uw bedrijf? Laat dan door ons uw nieuwe brand-stempel maken. U kiest het model brandmerkstempel uit, maakt online uw ontwerp en bestelt ten slotte via kantoorstempels .nl

De wattage wordt bepaald door het formaat van de brandplaat en de ondergrond waarop gebrand gaat worden. Voor hout volstaat 400 graden en hier heeft u dan ook geen warmteregelaar voor nodig. Meestal is 3 seconden branden genoeg maar dit moet per houtsoort proefondervindelijk zelf vastgesteld worden. Zacht hout echter en andere materialen zoals kunststof, karton en leer hebben wel de warmteregelaar nodig. Ook voor brandstempelen in vlees heeft u een warmteregelaar nodig. Hoe lang en welke temperatuur? Dit moet u zelf uittesten aangezien dit van vele factoren afhankelijk is. Brandplaten zijn redelijk gemakkelijk te verwisselen bij de ALK serie. Heeft u een HLP of een S-serie brandtang, dan adviseren wij een geheel nieuwe brandtang te kopen.

Toepassingen: vaak wordt de brand stempel gebruikt op hout voor internationale merktekens zoals b.v. de IPPC standaard. Ook worden logo’s vaak gebrand in meubels, hekwerken e.d.

Lees tip:  De 4 lekkerste soorten rum die je cadeau geeft aan jouw collega's

Stempelkussen

Een stempelkussen is bedoeld om met een bepaalde stempelinktsoort te beïnkten. Dit wordt dan in combinatie gebruikt met een handstempel. In tegenstelling tot de stempel hierboven zet je dus een afdruk met inkt. Er zijn veel soorten stempelkussens allemaal weer bedoeld voor een andere inktsoort. Er is een stempelkussen voor standaard inkten. Deze zijn altijd op waterbasis maar drogen alleen op gewoon papier. Voor glad papier, dozen, hout, kunststoffen e.d. heeft u weer een ander stempelkussen nodig. Stempelfabriek.nl heeft de grootste keuze in inkten en de daarbij behorende stempelskussens. Weet u niet zeker welke inkt en stempelkussen voor u het beste resultaat geeft, kijk dan even op de site van Stempelfabriek.nl en maak uw keuze of bel voor een advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *