Cadeautip voor kerst geef een fotoalbum cadeau!

Cadeautip voor kerst: geef een fotoalbum cadeau!

Wat is er leuker dan het geven van een fotoalbum voor kerst? Een boek vol met herinneringen aan bijzondere momenten, leuke familiebijeenkomsten of een gaaf uitje. De standaard sokken, onderbroeken, parfum, crème of mezenbollen kennen we zo langzamerhand wel als kerstcadeau. Het is veel leuker om een persoonlijk cadeau te ontvangen. Uiteraard kost het wel wat werk om een fotoalbum te creëren, maar met de online software van tegenwoordig is zelf een fotoboek maken allang geen rocketscience meer. Onze cadeautip voor kerst is dan ook: geef een fotoalbum cadeau! in het artikel hieronder zullen wij uitleggen hoe je een fotoalbum via Fotoboeken.nl kunt maken en vervolgens kunt versturen naar de ontvanger.

Bij Fotoboeken.nl kun je een softwareprogramma downloaden voor op je computer. Hiermee is het maken van een fotoalbum op maat zeer eenvoudig. Ook online via de website of via de app is het mogelijk om een fotoalbum te maken, maar dit werkt een stuk omslachtiger en zeker via de app is het een stuk lastiger om jouw fotoboek volledig naar wens samen te stellen.

Door eerst een fotoselectie te maken, bespaar je je straks de extra tijd die het kost om continu tussendoor foto’s uit te moeten zoeken of te bewerken. Door dat ineens vooraf te doen, hoef je je straks alleen nog maar bezig te houden met het vullen van je fotoalbum. Plaats deze foto’s direct apart in een mapje om het jezelf nog gemakkelijker te maken.
Bepaal vervolgens welk formaat fotoboek jouw voorkeur heeft. Wil je een handzaam boekje cadeau geven voor in de tas of wil je je foto’s extra mooi uit laten komen in een groter formaat fotoalbum? Heeft deze persoon toevallig al fotoboeken en zo ja, kun je het formaat ervan schatten? Des te leuker is het natuurlijk als alle fotoboeken in de boekenkast hetzelfde formaat hebben.

Lees tip:  Kindergereedschap: het ideale cadeau voor jongens en meisjes

Na het kiezen van het formaat kan het vullen van jouw fotoalbum van start gaan. Dit kan zowel automatisch, waarbij een tool binnen de software al je foto’s automatisch van een plek voorziet in je album of je kan dit handmatig zelf doen. Uiteraard is dat laatste wel het leukste, maar ook het meeste werk. Ook achtergronden en illustraties kun je handmatig aanpassen binnen deze tool. Wil je teksten toevoegen of een tekstvakje, dan is dit ook mogelijk? De mogelijkheden van de online software zijn echt eindeloos en de werking simpel en eenvoudig.

Heb je uiteindelijk het gehele boek samengesteld naar volle tevredenheid? Dan is het tijd voor de laatste check. Staan alle foto’s juist binnen de kaders? Teksten zonder spelfouten en de achtergronden mooi gecombineerd met de foto’s? Dan kun je ervoor kiezen om het album te bestellen en afgedrukt thuis te laten bezorgen of direct naar de ontvanger te laten versturen. Het kost je even wat werk, maar de reactie van de ontvanger zal je genoeg voldoening geven om de volgende keer weer zelf een fotoalbum te maken om weg te geven tijdens de feestdagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *