voordelen van een huismerk inkt

De voordelen van een huismerk inkt?

Niet in iedere printer gaat dezelfde inkt, Veel printers maken gebruik van cartridges. De printers die een toner gebruiken werken anders, in een toner zit namelijk inkt poeder. En maakt gebruik van een thermisch printproces. Huismerk inkt over het algemeen vind je in veel verschillende soorten en maten. Het is daarom belangrijk dat je altijd goed kijkt welke cartridge of toner er echt in jouw printer past.

Huismerk inkt goedkoper dan originele inkt?

De kosten van printen kunnen letterlijk in de papieren lopen. Maar waarom kost de gemiddelde originele inktpatroon tot wel 50% meer dan een huismerk inkt variant?

We kunnen stellen dat het goedkoper is om huismerk inkt aan te schaffen voor je printer. Maar waarom is het verschil in prijs zo groot? We hebben het voor je uitgezocht!

De fabrikanten van originele inkt producten zoals cartridges en toners zoals Canon en Epson moeten aan de verkoop van inkt meer bekostigen dan de verkopers van Huismerk inkt. Denk hierbij aan marketingkosten, productiekosten van de bijbehorende printer. Maar ook de standaard productiekosten van originele producten ligt aanzienlijk hoger dan bij huismerk toners.

Een mooi voorbeeld is de huismerk toner set van het type S050584 (Epson) vinden we op het internet voor een bedrag van 59.69 euro. Een flink bedrag, maar deze toners zijn goed voor ruim 13.000 printjes. De originele variant kost 102,50 euro maar heeft minder tonerpoeder en is daarom goed voor slechts 4500/5000 printjes. Tel uit je winst.

Is er een verschil in inkt kwaliteit?

Ooit gehoord van ISO 9002 en 14000? Deze normen staan centraal in deze branche voor zowel huismerk- als originele cartridges en toners. Beide producten worden volgens deze  normen geproduceerd, Dit betekend dat de kwaliteit van huismerk inkt identiek is aan dat van een originele fabrikant. Veel originele printer fabrikanten zijn van mening dat dit niet het geval is. De meeste printers geven bij het plaatsen van huismerk inkt namelijk een melding weer waarin staat dat het gebruik van huismerk inkt slecht is voor een printer. Maar uit tests blijkt dat dit een leugen(tje) is om jou als consument bij originele inkt te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *