Diamond painting

Diamond painting: creëer zelf een schitterend schilderij

Ben jij graag creatief en heb je een nieuwe hobby nodig? Probeer dan diamond painting. Dit is een hobby waarmee je een schitterend en uniek schilderij maakt die je ophangt of die je cadeau geeft. Deze hobby heeft al vele Nederlanders enthousiast gemaakt en dat is niet voor niets. Het is rustgevend, lonend en aan het eind heb je een schilderij dat gezien mag worden. Weet jij nog niet wat diamond painting is? Dan is het tijd om daar verandering in te brengen.

Wat is diamond painting?

Diamond painting is te vergelijken met schilderen met nummers. Je gebruikt alleen geen verf, maar kleine steentjes in een groot aantal verschillende kleuren. Deze steentjes hebben allen een nummer en deze nummers worden op een canvas aangeduid. Je plakt de juiste steentjes in het juiste vakje en er ontstaat een schitterende afbeelding, van alles wat je maar bedenken kunt. Omdat diamond painting een hobby is die in Nederland bijzonder populair is, kun je allerlei afbeeldingen krijgen, van dieren, steden, landschappen, zeegezichten, bekende attracties, noem maar op. En het mooie is: je kunt ook je eigen foto laten omzetten in een canvas en je schilderij zo een persoonlijk tintje geven.

Hoe begin je?

Er zijn voldoende winkels, zowel online als in de winkelstraat, waar je terecht kunt voor een beginners set. Hierin zit dan alles in wat je nodig hebt, dus de steentjes, het canvas, de gebruiksaanwijzing, een pincet, de wax of lijm en een pennetje. Voordat je begint is het verstandig om het canvas onder een stapel boeken of onder je matras te leggen. Het is belangrijk dat deze recht is en niet meer gekruld. De steentjes sorteer je per kleur. Daar zijn speciale bakjes voor te koop, maar een eierdoos werkt net zo goed. Zorg voor een schone en platte ondergrond, leg al je benodigdheden klaar, zet een leuk muziekje op en je kunt beginnen.

Lees tip:  De Manchetten hebben een andere kleur dan het overhemd!

De benodigdheden

Als je gaat beginnen met diamond painting, dan koop je waarschijnlijk een doos waar alle benodigdheden al in zitten. Je krijgt dan een toolset (pincet, wasblokje, pennetje en schudbakje) en je bent klaar. Als je serieuzer met diamond painting aan de slag gaat, dan kun je gaan investeren in andere benodigdheden, zoals een lichtbak, een sorteerdoos, een roller en een pen waarmee je meerdere steentjes tegelijkertijd aanbrengt. In principe kun je met elk pakket direct van start, maar met wat extra handige benodigdheden maak je het jezelf een beetje gemakkelijker.

Geef een painting cadeau

Wil je iemand een persoonlijk cadeau geven? Dan is een diamond painting van een foto een goed idee. Je legt een gebeurtenis op een unieke manier vast en dat zal gewaardeerd worden. Als je je producten online koopt, dan krijg je vaak ook de optie om zelf een foto mee te sturen. Deze wordt dan in een aantal weken omgezet naar een canvas met bijbehorende steentjes. Daarna kun je aan de slag en heb je een schitterend cadeau te pakken voor iemand om wie je geeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *