Dit is wat je moet weten over het gebruik van agenda’s

Het aanschaffen van goede agenda’s is tegenwoordig onmisbaar in het leven. Zo kun je dit speciale boekje gebruiken om alle afspraken in te noteren. Zo kun je bijvoorbeeld niet vergeten wanneer het tijd is om naar de tandarts te gaan en wanneer je naar een verjaardag moet. Overigens kun je ze voor veel meer dingen gebruiken dan alleen afspraken noteren. Een agenda is ook heel handig om te gebruiken om adressen in op te schrijven of als verjaardagskalender te gebruiken. Natuurlijk is het ook ideaal voor schoolgaande kinderen. Huiswerk opschrijven en de roosters invullen is belangrijk om bij te houden. Er zijn verschillende soorten agenda’s te koop en dit is wat je erover moet weten.

Hoe zit het met de maat van agenda’s?

Agenda’s zijn er in allerlei soorten en maten te vinden. Het is maar net welke maat je voorkeur heeft. Zo kun je in een groot exemplaar een stuk meer informatie kwijt dan in een kleine agenda, maar kun je minder makkelijk meenemen onderweg. In grote modellen heb je meer ruimte en kun je daardoor makkelijker dingen noteren. Daarnaast ziet het er een stuk overzichtelijker uit. Een kleine is compact en kun je makkelijk overal naartoe meenemen. Dit soort boekjes passen heel makkelijk in je zak of handtas. De grote gebruik je met name thuis, terwijl de kleine je onderweg of op kantoor het beste kunt gebruiken. 

Waar gebruik je een agenda precies voor?

Het meest belangrijke aan zo’n notitieboekje is het noteren van afspraken. Je kunt zodoende niets vergeten. Maar je kunt er veel informatie in kwijt dan alleen het noteren van afspraken. Denk bijvoorbeeld aan het noteren van vakanties, notities, feestdagen, verjaardagen en informatie over jezelf. Wil je er een aanschaffen bedenk dan van te voren waar je het precies voor wilt gaan gebruiken. De ene is de ander niet en kunnen van elkaar verschillen. Sommige agenda’s bieden meer dan alleen dingen noteren. Zo zijn er notitieboekjes waar je kleine verhaaltjes kunt lezen, leuke afbeeldingen kunt bekijken en andere handige informatie kunt vinden. Interessant om te bekijken als je je een keer verveelt.

Lees tip:  Een nepbloem niet romantisch? Echt wel!

Waar meer op letten bij het aanschaffen?

Puur persoonlijke smaak, maar let op de buitenkant. Er zijn agenda’s te vinden in diverse soorten kleuren en thema’s en koop er een die bij je past. Daarnaast kan het materiaal van een agenda ook verschillen zoals stof, leer en sterk papier. Onhandig is om telken te bladeren om de juiste pagina op te zoeken. Koop er daarom een met een touwtje of waar je de hoekjes van elke pagina kunt afscheuren. Zo ben je snel op de juiste pagina en hoef je niet telkens weer door te bladeren. En let op de prijs. De prijs hoeft helemaal niet duur te zijn en je bent tegenwoordig gemiddeld tussen de vijf en twintig euro kwijt. Dat zijn interessante prijzen en je hebt er jaren plezier van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *