nepbloem

Een nepbloem niet romantisch? Echt wel!

De struggle waar iedereen wel mee heeft gezeten. Welk cadeau zal ik nou kopen? Voor veel mensen is het lastig om een ideaal cadeau te vinden. En het is zeker lastig als je een perfect cadeau voor je partner wilt kopen. Je kunt het altijd veilig spelen door een bosje bloemen te kopen. Maar zijn neppe bloemen nou net zo romantisch?

Bloemen

Voor veel mensen kan het lastig zij om op het idee te komen van een perfect cadeau, daarom kopen mensen vaak een bosje bloemen. Een bos bloemen kan verschillende betekenissen hebben in verschillende situaties. En verschillende bloemen hebben hun eigen symbolen. Bijvoorbeeld witte bloemen staan voor puur, rein, fris, helderheid en eenvoud, maar ook voor stilte en natuurlijke liefde.

  • Gele bloemen staan symbool voor: energie, activiteit, groei en kracht.
  • En paarse bloemen symboliseren voorbereiding en ernst en rouw.
  • Bloemen kunnen ideaal zijn voor een cadeau en ook erg romantisch, maar hoe denken mensen daarover als het gaat om nepbloemen.

Nepbloemen

De reden waarom mensen bloemen een erg leuk cadeau vinden is omdat het leuk is om te zien en, omdat het lekker ruikt. Is dat misschien de reden waarom mensen nepbloemen niets vinden? Veel mensen vinden nepbloemen niet romantisch, omdat ze bijvoorbeeld van plastic gemaakt zijn en het gevoel dus anders is. Ook zit er geen geur aan en je hoeft het geen water te geven. het komt zo niet gewaardeerd over.

Maar mensen weten niet dat je jouw perspectief kunt aanpassen en daarin dus iets heel moois kunt zien. Zoals bijvoorbeeld dat plastic heel lang op de aarde blijft en dat als je het zo bekijkt het heel romantisch kan zijn, want als je zegt dat je stopt met houden van de partner als de laatste roos bijvoorbeeld vergaat kan dat heel bijzonder worden. De laatste roos is van plastic en die vergaat eigenlijk niet (kortom je houdt voor altijd van die persoon).

Lees tip:  Top 3 duurzame cadeau tips!

Tegenwoordig zien de nepbloemen er zo realistisch uit dat je bijna geen onderscheid meer kunt maken tussen echt en nep. Ook is er een groot voordeel in het houden van kunstplanten. Je hoeft ze namelijk geen water te geven, dus als je een persoon bent die dat normaal gesproken vaak snel vergeet is dit ideaal. De bloemen blijven er dan mooi en kleurrijk uitzien.

Statement

Bloemen maken een bepaald statement, zoals ik al zei hebben verschillende bloemen verschillende betekenissen. Dat ligt dus ook aan de gelegenheid en de cultuur. Bijvoorbeeld als er iemand sterft in Azië dan wordt er gebruik gemaakt van Chrysanthemums. En voor bijvoorbeeld een bruiloft in Korea maken ze gebruik van hele kleurrijke bloemen en daaraan soort van slingers met tekst erop.

Dus bloemen kunnen een bepaald statement overbrengen dat afhankelijk is van de situatie en natuurlijk ook cultuur en land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *