Geef de samenwerking van jou en je collega’s een nieuwe impuls door trainingen online te doen

Trainingen online zijn een leuke manier om de leden van je team, of dit nu vrienden, studenten of collega’s zijn, op een andere manier te leren kennen. Ook kun je van trainingen online een hoop leren over samenwerking, zodat jouw team zich verder kan ontwikkelen. Trainingen online hebben grote voordelen voor jou en je team en zijn er in verschillende vormen. Benieuwd welke het beste bij jullie past? Lees dan verder om er alles over te weten te komen.

Trainingen online: wat en hoe?

Deze activiteit wordt vaak vergeleken met teambuilding. Een belangrijk verschil is dat teambuilding vaak wordt gebruikt om een groep mensen elkaar te leren kennen, en trainingen meer bedoeld zijn om een team op een nieuwe of andere manier te laten samenwerken. Hoewel het hierbij vaak om collega’s gaat, zijn de trainingen ook zeer geschikt voor sportteams of klassen. Trainingen online hebben veel verschillende goede uitwerkingen, die ook afhangen van de vorm van de activiteit. In ieder geval word je uit de dagelijkse sleur gehaald, zorgt het voor een ontwikkeling van je team, leren jullie beter samenwerken of doen jullie bijvoorbeeld ervaring op met leiderschap. Daarnaast is het ook gewoon een erg leuke ervaring. Er wordt veel gelachen en tegelijkertijd veel geleerd.

De voordelen van trainingen online

De trainingen waar je tot nu toe over gelezen hebt, zijn zowel online als fysiek beschikbaar. Toch hebben online trainingen een aantal voordelen ten opzichte van de fysieke activiteiten. Iedereen kent het wel: je gaat met je groep naar een training of een uitje, en er gaat van alles mis. Iemand weet de weg niet, een ander staat in de file, en eenmaal aangekomen is er iemand achtergebleven om te tanken. Je hoeft je hier in dit geval geen zorgen over te maken, omdat het allemaal gebeurt vanuit je eigen huis. Bovendien is er geen kans dat de training niet door kan gaan door corona, met hoeveel mensen de activiteit ook gepland staat. Overtuigd van de voordelen? Lees dan verder en ontdek welke verschillende online trainingen er beschikbaar zijn. 

Lees tip:  Diamond painting: creëer zelf een schitterend schilderij

Vormen van online trainingen

Bij Teamspeling zijn verschillende soorten trainingen online beschikbaar, die geschikt zijn voor groepen tot maximaal 16 personen. De onderwerpen van de oefeningen zijn erg gevarieerd, en hebben dus allemaal hun eigen doelen en resultaten. Zo leert jouw team bij de training ‘Anders feedback geven’ om elkaar op een positieve manier te steunen in elkaars werk. Ook zorgt deze training voor een betere communicatie tussen teamgenoten of collega’s. Bij het programma ‘Vitaliteit en werkdruk’ komen jij en je collega’s erachter hoe jullie omgaan met een hoge werkdruk. De training schept vertrouwen en leert je op een andere manier te kijken naar je werk en je collega’s. Ten slotte is er de training ‘Anders vergaderen’, waardoor saaie bijeenkomsten tot het verleden behoren en de sleur van de vergaderingen wordt doorbroken. De activiteiten van Teamspeling.nl brengen meer creativiteit en een nieuwe mindset naar jullie vergaderingen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *