Goede voornemens voor 2022

Goede voornemens voor 2022

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dit gaat altijd gepaard met goede voornemens. Beter eten, meer sporten, boeken lezen en zo zijn er nog veel meer voornemens te verzinnen. Een voornemen dat vaak voorbijkomt, is beter plannen. Door dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse bezigheden te plannen, heb je een duidelijk overzicht en hou je meer tijd over voor bijvoorbeeld hobby’s of vrienden. Om alles bij te houden, is het verstandig om een agenda te hebben, waarin je alle plannen overzichtelijk kan opschrijven. Er zijn veel verschillende agenda’s, denk hierbij aan kleuren en thema’s, maar ook aan de inhoud. Er zijn weekagenda’s, met op de pagina’s een weekoverzicht. Dan zijn er ook nog dagagenda’s, met op elke pagina een dag. Wat het beste werkt, is natuurlijk afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Door alles op te schrijven, krijg je orde in de chaos. Hierdoor kun je beter plannen en houd je meer vrije tijd over!

Schrijf je gedachten op

Wat veel mensen ervaren, is dat als ze in de avond in bed liggen, ze niet kunnen slapen door het constante malen. Dit is slecht voor de nachtrust en zorgt vaak ook nog voor onnodige stress. Vaak zorgt dit ervoor dat je langer op je telefoon blijft scrollen of toch nog even een extra aflevering van je serie gaat kijken, maar hierdoor kom je al helemaal lastiger in slaap. Wat kan werken, is je gedachten opschrijven in een notitieboekje. Door dit te doen, krijg je meer rust in je hoofd, omdat je niet constant bezig met alles wat er nog moet gebeuren. We kennen het allemaal, je ligt in bed en je bedenkt dat je bijvoorbeeld de tandarts moet bellen de volgende dag. Als je het opschrijft, hoef je hier niet de rest van de avond en ochtend weer aan te denken. Vooral met to-do’s kan dit dus erg goed werken. Leg het notitieboekje op je nachtkastje samen met een pen en begin met schrijven! Je zult gelijk zien dat dit werkt. Zo’n boekje is ook handig om je dromen op te schrijven zodra je wakker wordt. Vaak vergeten we deze na een aantal minuten weer. Als je ze gelijk opschrijft, dan weet je later nog waar je over hebt gedroomd.

Lees tip:  Waar kan je online speelgoed kopen

Tijd voor hobby’s

Nu je door het goed plannen en betere nachtrust meer vrije tijd hebt, kun je weer tijd besteden aan je hobby’s. Veel voorkomende hobby’s zijn puzzelen, wandelen, fietsen of misschien wel tekenen. Als je houdt van tekenen, is het natuurlijk belangrijk dat je hiervoor de juiste materialen hebt. Denk hierbij aan potloden, papier en misschien wel verf om de tekeningen te voorzien met kleur. Als je alle tekenen handig en mooi bij elkaar wilt hebben, is het verstandig om hiervoor een schetsboek kopen. Op deze manier heb je alle tekeningen bij elkaar en hoef je niet meer op zoek te gaan tussen alle losse papieren om de juiste tekening te vinden. Daarnaast zijn de tekeningen ook nog eens goed beschermd en hoef je niet bang te zijn dat deze beschadigen of wegwaaien als je even niet op let. En al die mooie tekeningen, verdienen het natuurlijk ook om in een boek te zitten. Zo kan je deze met trots aan iedereen laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *