Hoe bereid jij je voor op de kerstinkopen? De ultieme gids

Of je het nu wel of niet leuk vindt, cadeautjes kopen is een essentieel onderdeel van de jaarlijkse kerstvoorbereiding. En of je nu voor je kinderen winkelt, je partner of iemand anders die speciaal voor je is. We hebben hier een ultieme gids samengesteld om je te helpen als een pro te shoppen.

Het kerst boodschappenlijstje

Vooral het internet barst van de winkelmogelijkheden. Het kan dus moeilijk zijn om te weten waar precies te beginnen. Als al je familieleden al verlanglijstjes hebben opgesteld, dan is het een stuk gemakkelijker om te weten wat ze willen. Zo niet, dan kun je jezelf de volgende vragen stellen om jouw creatieve brein in werking te zetten:

 • Sparen ze al voor een grote aankoop waar jij aan bij kunt dragen?
 • Hebben ze het er onlangs over gehad om een bepaald item voor zichzelf te kopen?
 • Is er iets waar ze echt in geïnteresseerd zijn of waar ze graag meer over willen weten?
 • Wat doen ze om te ontspannen?
 • Is er een winkel of merk waar ze echt dol op zijn?
 • Wat hebben ze echt nodig? Denk hierbij aan praktische spullen voor school of het thuiswerken

Begin je kerstinkopen vooral op tijd

Plan zeker vooruit en begin daarom al vroeg met je kerstinkopen. Voorkom het bekende uitstelgedrag door meer tijd voor online winkelen te reserveren. En stel daarnaast een prettige tijdlijn met concrete doelen in. Je wilt begin december natuurlijk het liefst alles al ingepakt hebben. Zodat je daarna heerlijk in de aanloop naar de soms hectische Kerstmis kunt ontspannen en genieten.

Lees tip:  Tape laten bedrukken met je eigen logo

De meeste webwinkels willen ook graag dat je vroeg in het jaar winkelt om zo allerlei logistieke knelpunten te voorkomen. Veel winkeliers belonen die vroege vogels zelfs met heel aangename kortingen. Zo kan je Kerst ook behoorlijk betaalbaarder worden.

Hoe meer geld op je kerstinkopen te besparen?

Planning en budgettering zijn de twee belangrijkste methoden om minder voor de Kerst cadeaus uit te geven. Als je hier niet een duidelijk plan voor hebt, dan weet je te laat hoeveel je echt hebt uitgegeven. Je kunt simpel door de sterk afgeprijsde artikelen verleid worden en deze impulsief aan jouw winkelwagentje toevoegen. Dit zonder echt te weten aan wie je het precies gaat geven.

Profiteer juist van de echt grote online uitverkopen zoals Black Friday en Cyber Monday aan het eind van november. Vergeet je ook zeker niet tijdig voor de nieuwsbrief aan te melden. Of volg de site  bijvoorbeeld op Facebook om zo perfect van hun acties op de hoogte te blijven.

Shop je kerstinkopen veilig

Het online shoppen brengt soms veiligheidsproblemen met zich mee. Er zijn gelukkig enkele eenvoudige manieren om ervoor te zorgen dat jouw transacties veilig zijn. Of dat een mogelijk probleem product geretourneerd kan worden. Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten:

 • Gebruik enkel de websites of webshops die je kent en vertrouwt
 • Zorg ervoor dat de website veilig is. De URL ervan moet altijd met ‘https’ beginnen en er moet een gesloten hangslot pictogram naast staan
 • Betaal zoveel mogelijk met een creditcard of PayPal. Deze betaalmethodes bieden je het hoogste niveau van bescherming bij levering- en/of betaalproblemen
 • Controleer het retour- en/of terugbetalingsbeleid en houd je eigen administratie goed bij. Bewaar al jouw aankoopgegevens en eventuele andere bevestigingen voor het geval je iets terug moet sturen
 • Controleer bovendien of de online winkel een customer service heeft waar je bij issues contact mee op kunt nemen
 • Lees als laatste ook absoluut de product- en verkopersbeoordelingen door. Doe vooral geen zaken als andere personen echt slechte ervaringen hebben
Lees tip:  Verschillende soorten Dr. Martens schoenen

De voordelen van ook lokaal kerstinkopen doen

Het online bij lokale ondernemers shoppen is niet alleen een geweldige manier om vertragingen bij de verzending van pakketjes te voorkomen. Dit helpt ook mee om deze kleine bedrijven te ondersteunen. 

Door meer van jouw Kerst eurootjes bij hen te besteden, kun je zo ook de positieve impact op je eigen lokale community vergroten. En tegelijkertijd je favoriete lokale winkel draaiende houden!

Uiteindelijk zullen al je kerstcadeaus absoluut door je vrienden en familie gewaardeerd worden voor alle moeite die je ervoor hebt gedaan. Met de bovenstaande tips kun jij jezelf niet alleen tijd en geld besparen, maar zorg je er ook voor dat je alles op tijd vindt. Koop dit jaar dus ook heel slim je kerstinkopen online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *