Lekker slapen in je nieuwe boxspring

Lekker slapen in je nieuwe boxspring

Goed slapen is heel belangrijk voor een plezierig, ontspannen leven. Als je niet meer lekker slaapt op je huidige matras of als de matras waar je nu op slaapt zijn beste tijd gehad heeft, wordt het tijd voor iets nieuws. Een boxspring is dan een goede keuze, want een boxspring slaapt heerlijk comfortabel, het brengt de zon in je leven. Daarnaast oogt een boxspring luxe in je slaapkamer, wat ook heel prettig is. Hotel chic, zoals dat zo mooi heet, is helemaal van deze tijd. Als je woonprogramma’s kijkt of woonbladen leest, heb je luxe ogende, hotel chic ingerichte kamers vast weleens gezien. Met een boxspring, die uitnodigend in het midden van de slaapkamer staat. De aangename, ontspannen hotelsfeer, die een boxspring met zich meebrengt, draagt zeker bij aan een goede nachtrust.

Diverse formaten boxsprings

Er valt wat te kiezen. Als je een ruime slaapkamer hebt, heb je keuze uit diverse formaten. Er zijn drie standaardmaten, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm en 180 x 200 cm, waarin je alle ruimte hebt om lekker te kunnen slapen. Ook zijn er twee extra lengtematen, 210 cm en 220 cm, voor als je langer bent dan de gemiddelde mens. Een extra lang bed dus, waarin je je voeten kwijt kunt, ook als wat langer bent. Geen koude voeten meer, die buiten het bed bungelen. Als je een grote slaapkamer hebt, kun je voor een kingsize boxspring kiezen, 180 x 200 cm. Een koninklijk formaat boxspring, waar je riant in kunt liggen met twee personen. Wil je nog rianter liggen en heb je heel veel ruimte, dan is er zelfs een boxspring van 240 x240 cm. Maar voor veel mensen is dit formaat net iets te groot.

Lees tip:  Op zoek naar een cadeau voor jouw man?

Heerlijk slapen in een twijfelaar

Maar wat doe je als je kleiner woont, in een (studenten) flat bijvoorbeeld? Of als je een boxspring zoekt voor een kleinere logeerslaapkamer of voor de kinderkamer? Dan wil je toch ook je benen kwijt kunnen, ontspannen kunnen liggen in een smaller bed? Gelukkig is daar een geweldige oplossing voor, de twijfelaar. De twijfelaar heeft een prima formaat. 120 x200 cm, een riant eenpersoonsbed. Voor twee personen is de twijfelaar wat krap. Hoewel, voor een romantische nacht is een boxspring van 120 x 200 cm wellicht juist ideaal. Wist je dat onze opa’s en oma’s vroeger altijd samen in een twijfelaar sliepen? Dat was toen een standaard maat. We zijn nu wat meer ruimte en luxe gewend. Onze huizen zijn ruimer dan toen, onze gezinnen zijn kleiner. De boxspring in formaat twijfelaar is tegenwoordig ideaal als boxspring voor één persoon.

Voordelig een boxspring kopen

Je kunt veel geld aan een boxspring uitgeven, maar een kwalitatief goede boxspring kopen voor relatief weinig geld is zeker mogelijk. Neus eens rond in een boxspring outlet. Daar vind je mooie aanbiedingen. Lekker en comfortabel slapen op een goede boxspring hoeft echt niet duur te zijn. Slaap lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *