Moderne of vintage sieraden

Sieraden is een heel belangrijk onderdeel van de garderobe van elke stijlvolle persoon. Het kan letterlijk een outfit maken of breken en wordt vrijwel elke gelegenheid gedragen. Afhankelijk van hun type en het materiaal dat ze zijn gemaakt, kunnen accessoires een scheutje elegantie of kleur aan je uiterlijk toevoegen, alle andere items samenbinden.

Gedetailleerd en kostbaar

Er zijn veel categorieën juwelen, maar er wordt gezegd dat ze in principe verdeeld zijn in twee secties: vintage en moderne. Vintage juwelen zijn gedetailleerd, sierlijke stukken afkomstig van een vorig tijdperk; Ze zijn over het algemeen gemaakt van kostbare materialen en kunnen vrij veel kosten, vooral omdat hun waarde toeneemt met de leeftijd.

Desalniettemin worden vintage accessoires beschouwd als een zeer goede mode-investeringen, omdat ze elke outfit kunnen verfraaien, waardoor u een meer verfijnde look krijgt. Je kunt ze vinden bij antieke winkels, gespecialiseerde winkels of je kunt online zoeken; Er zijn veel veilingsites en zelfs privé-verkopers die ze aanbieden.

Als het gaat om moderne sieraden, lijkt het een heel ander deel van de mode te zijn. Sinds de jaren 1940 zijn juweliers begonnen met het introduceren van het concept van draagbare kunst, dat heeft geleid tot een groot aantal materialen die worden gebruikt om lichaamsversieringen te maken. U kunt dus nu items vinden die zijn gemaakt van polymere klei, geschilderd glas of nog onorthodoxe materialen zoals gerecycleerde plastic en metalen restjes.

Sieraden voor elke gelegenheid

Hedendaagse sieraden zijn veel kleurrijker en de verscheidenheid aan stoffen betekent dat er ook meer stijlen zijn om uit te kiezen. Ook vanwege het eclecticisme van stijlen en technieken die worden gebruikt bij het maken van juwelen, kunnen de meesten van hen voor verschillende gelegenheden worden gedragen. Je kunt oorbellen en kettingen vinden die geschikt zijn voor casual, sportieve outfits en prachtige ringen om naar het kantoor te gaan. Dit is eigenlijk een van de grootste voordelen van moderne sieraden: het kan omhoog of omlaag worden gekleed en kan daarom bijna elk type gelegenheid passen.

Lees tip:  De beste zakelijke cadeaus

Onthoud ten slotte dat de keuze helemaal van u is. Neem een ​​minuut en analyseer je persoonlijke stijl: als je leunt naar de klassieke of romantische kant van de mode, kunnen vintage sieraden zijn wat je nodig hebt. Als u echter een actieve, nogal extravagante persoon bent, gaat u voor moderne items die uw outfits als uw persoonlijkheid complimenteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *