Populaire bordspellen om cadeau te doen

Elke game heeft een winnaar – dat is eigenlijk het doel van een spel, of niet? Gezelschapsspellen zijn leuk om cadeau te doen omdat iedereen mee kan spelen. Op zoek naar inspiratie voor een cadeau en benieuwd wat de meest populaire bordspellen zijn?

Populaire klassieke bordspellen

De onbetwiste kampioen van alle klassieke bordspellen is natuurlijk Scrabble. In dit klassieke woordspel gebruiken spelers tegels met letters om woorden te vormen. Pronk met je grote vocabulaire, maar laten we hopen dat je niet eindigt met een “Q” of te veel klinkers.

Maar als we kijken naar het afgelopen decennia heeft Monopolie veel gewonnen aan populariteit. Misschien wordt dit klassieke bordspel des te frustrerender als je wordt geclassificeerd als een competitieve persoon. Monopoly is een spel dat risico en veel geluk vereist. Desalniettemin blijft Monopoly een van de meest populaire spellen nadat het begin 1900 op de markt kwam. Iedereen die de game heeft gespeeld, weet hoe leuk – of frustrerend – het spel kan zijn.

En voor een spelletjesavond voor alle leeftijden zit je met Cluedo niet fout. Gemakkelijk te spelen, Cluedo stelt (en beantwoordt) de klassieke vraag: whodunnit? Verzamel aanwijzingen, elimineer verdachten, los het mysterie op en win het spel.

Bordspellen zijn meer dan een spel

Je kunt je vast wel de tijden herinneren dat je ruzie maakte over regels in een speelse competitie met je vrienden, broers en zussen, of misschien zelfs je neven en nichten waarmee je op vakantie was.

Was jij degene die het bord omver wierp als het spel niet goed ging? Het is oké als je dat was, je geheim is veilig bij ons! De waarheid is dat mensen al heel lang bordspellen spelen. Sommige spellen, zoals schaken en dammen, zijn al millennia terug te voeren. Bordspellen creëren leuke herinneringen en brengen mensen samen.

Lees tip:  Stijl en sfeer van de tuin bepalen

Ondanks alle technische afleidingen van tegenwoordig, zijn bordspellen net zo populair als altijd. Misschien zelfs nog populairder, omdat families en vrienden bordspellen herontdekken als een geweldige manier om een ​​band op te bouwen en plezier te hebben.

Dus probeer het zelf. Hier zijn de beste moderne en beste klassieke bordspellen aller tijden. 

Al kunnen de meningen hierover verschillen.

  1. Monopoly
  2. Cluedo
  3. Levensweg
  4. Scrabble
  5. Zeeslag

Op zoek naar bordspellen voor de echte kenners? Neem dan een kijkje op bordspelprijzen.nl.

2 reacties

  1. Ik geef ook graag spellen cadeau aan mijn vrienden en familie. Toch blijft het elke keer weer een uitdaging om het juiste spel te vinden voor de juiste persoon. Klassieke bordspellen blijven altijd mijn eigen favoriet en probeer deze dan ook regelmatig met de mensen om mij heen te spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *