Tips om je kind meer te laten bewegen

Tips om je kind meer te laten bewegen

Bewegen jouw kinderen te weinig? Zitten ze de hele dag op de ipad? Lees hieronder snel een paar tips om ze achter dat beeldscherm vandaan te schoppen en lekker te laten bewegen. 

Beweging heeft vele voordelen op de ontwikkeling en de gezondheid van je kind. Bewegen is belangrijk voor het behoud van gezonde spieren en sterke botten. Door regelmatig te bewegen voelt je kind zich ontspannen. Het is dus belangrijk om je kids te stimuleren tot voldoende beweging. Lees hieronder hoe…

Inrichting

De manier waarop je tuin of huis is ingericht kan voor kinderen zorgen voor een wereld van verschil. Met de juiste inrichting kan je bewegen stimuleren. Dit betekent niet dat de televisie weg moet en dat de ipad in een kluis moet. Denk meer aan inspiratie vanuit de kinderen zelf. Heb jij een trampoline in de tuin? Dan zou het goed kunnen dat je kind er uit zichzelf voor kiest om na school lekker te springen in plaats van te gamen. Denk bijvoorbeeld eens aan het plaatsen van doelnetten. Hier kunnen honderden spellen mee gespeeld worden. Of het net nou gebruikt wordt als voetbalgoal of hockeydoel, het lokt uit tot beweging. Stiekem wordt papa hier misschien ook blij van. 

Buurtactiviteiten

Bekijk ook eens wat je wijk allemaal te bieden heeft. Misschien bestaat er een buurtapp of een lokale sportvereniging. Kijk ook eens op de site van de gemeente, die heeft soms genoeg bewegingsactiviteiten voor kinderen te bieden. Je kunt er altijd voor kiezen om samen met de buren een sportdagje te organiseren. Gewoon in de speeltuin om de hoek, of door de straat af te zetten wanneer dit mogelijk is. Er is vast een fanatieke vader of moeder die scheidsrechter wilt zijn bij een spel. Anders kom je met een potje tikkertje al heel ver. Bovendien leren de kinderen uit de buurt elkaar kennen. Misschien willen ze daardoor in de toekomst vaker buitenspelen. 

Lees tip:  Verjaardag vieren? Bestel een lekkere lunch voor thuis!

Steppen

We hebben allemaal gestept vroeger en de kinderen van nu doen dat nog steeds. Steppen is zo geleerd en zorgt voor urenlang plezier van jong tot oud. Ook is het hartstikke goed voor de beweging en leuk op elke leeftijd. Met het aanschaffen van een step kun je dus bijna nooit de mist ingaan. Heb je nou niet zo’n grote tuin of zelfs helemaal geen? Maak je dan geen zorgen. Neem de kids gewoon een keertje mee boodschappen doen. In plaats van achterop de fiets of met de auto, lekker zelfstandig steppen. Mits de winkels op redelijke afstand zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *