Unieke, persoonlijke sieraden

Unieke, persoonlijke sieraden

Na flink wat jaren huwelijk is het soms nogal lastig om een uniek cadeau voor je vrouw (of in het geval je niet getrouwd bent voor je vriendin) te verzinnen. Vooral bij sommige gelegenheden wil je iets geven waarbij het geschenk ook recht doet aan de herinnering aan de gelegenheid. Denk maar eens aan je trouwdag, geboorte van kinderen, verlovingen of gewoon een verjaardag. Ik kwam tot de conclusie dat er op het internet allerlei inspirerende lijstjes met cadeaus voor dames te vinden zijn. Na een tijdje rondgekeken te hebben kwam ik tot de conclusie dat een persoonlijk cadeau niet altijd uniek hoeft te zijn.

Persoonlijke sieraden

Een persoonlijk cadeau sluit namelijk aan bij de persoon of de gelegenheid waarvoor je het uitzoekt. Zo heb ik na de geboorte van onze derde zoon een ketting gekocht met 3 hartjes er aan. Er zullen er door de fabrikant vast meer van zijn gemaakt maar door de context is het cadeau erg dierbaar en persoonlijk voor mijn vrouw. Dit kan natuurlijk opgaan voor sieraden, maar ook voor geurtjes, beeldjes, kunst enzovoorts.

Unieke handgemaakte sieraden

Wanneer we dan op zoek zijn naar een uniek cadeau dan wordt je zoekgebied wel anders. Van unieke sieraden is er maar eentje van gemaakt (of maar heel weinig, dat hangt een beetje van de gebruikte definitie van het woord uniek af). Je kunt hierin kiezen voor sieraden die gepersonaliseerd worden of voor unieke handgemaakte sieraden.

Gepersonaliseerde sieraden zijn vaak sieraden die in serie geproduceerd worden. Je kunt hierin variaties aanbrengen door verschillende hangers, steentjes of een gravering te gebruiken.

Lees tip:  De leukste cadeaus die je voor Valentijnsdag kunt kopen

Unieke handgemaakte sieraden worden vaak gemaakt door een edelsmid of goudsmid. Zij gebruiken jouw verhaal en aanwijzingen om een sieraad te ontwerpen en vervolgens te maken. Je weet nu zeker dat je sieraad 100% uniek en handgemaakt is. Daarbij zal het ook zeker aansluiten bij jullie persoonlijke verhaal, smaak en situatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *