Verjaardag video: hoe maak je dat

Een verjaardag video is een filmpje met foto’s en of filmpjes van jou en de jarige. Je geeft de jarige niet zomaar een persoonlijk kadootje, maar allemaal herinneringen die hij of zij voor altijd kan koesteren. Hoe leuk is het om na 30 jaar weer terug te kijken op alle herinneringen uit het verjaardag filmpje dat jij voor de jarige hebt gemaakt. En het is een cadeautje dat voor altijd blijft bestaan. Maar hoe doe je dat nou precies? Hier een stappenplan voor jouw verjaardag video.

Stap 1. Woordweb

Maak een woordweb van alle eigenschappen en leuke dingen aan de jarige. Zo kun je duidelijk zien welke eigenschappen het leukst zijn aan de jarige en die terug laten komen in je verjaardag video. Ook is het extra leuk om jouw verjaardag video net wat persoonlijker te maken dan het al is. Dit kan heel makkelijk nu je duidelijk hebt opgeschreven wat er zo leuk is aan de jarige.

Stap 2. Verzamelen

Verzamel alle filmpjes en foto’s die je van de jarige hebt. Je hoeft er zelf niet op te staan maar dat maakt het wel persoonlijker. Schroom niet om ook wat grappige foto’s of filmpjes in jouw verjaardag video te verwerken. Let er wel op dat je een goede balans vindt tussen leuke en gênante foto’s. Je wilt natuurlijk dat de jarige het wel leuk vindt. Als je te veel gênante foto’s of filmpjes in je video hebt gezet heb je een grote kans dat de jarige het minder leuk vindt.

Lees tip:  Bijles Nijmegen

Stap 3. Vormgeven

Je kunt jouw verjaardag video vormgeven zoals jij dat wilt. Echter zijn er wel een paar richtlijnen die jouw video kunnen verbeteren. Zorg dat de verhouding tussen foto’s en filmpjes ongeveer gelijk is. Dit staat beter en voorkomt dat de jarige zich verveeld tijdens het kijken. Ook is geluid onder de video erg belangrijk. Als je filmpjes hebt waar iets leuks op wordt gezegd door of voor de jarige kun je dat het best in de video houden. Wel is het handig om een achtergrondmuziekje te kiezen en zachtjes over de hele video af te spelen. Zo voorkom je dat de video, op de momenten waar foto’s getoond worden, saai wordt. 

Stap 4. Tekst

Een simpele gefeliciteerd of fijne verjaardag is eigenlijk al genoeg. Toch is het leuker om je eigen anekdote over de jarige te schrijven. Dit hoeft natuurlijk niet 3 A-viertjes lang. 3 zinnen is al genoeg, zo maak je het een extra beetje persoonlijk.

Stap 5. Verzenden

Nu je video af is, is het enige dat je nog hoeft te doen hem versturen naar de jarige. Let wel op dat je hem pas op de verjaardag van de jarige stuurt en niet te vroeg. Als je bij de jarige bent kijk dan even wanneer hij of zij op zijn of haar mobiel kijkt. Zo vind je het perfecte moment om hem te sturen en kun je meteen de reactie van de jarige zien. Veel plezier!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *