Wat zijn de meest gewilde noten

Wat zijn de meest gewilde noten?

Noten zijn al sinds jaar en dag de favoriete snack van heel veel mensen. Ook omdat er zo veel verschillende soorten zijn en er dus voor een ieder wat wils is. Zo kun je Macadamia noten kopen of juist een hardere noot. Wat ook bijdraagt aan de vraag naar noten is het feit dat ze heel gezond zijn. Steeds meer onderzoek wees dit uit de laatste jaren. Maar je kunt noten ook verwerken in heel veel gerechten. Dit benadrukt de veelzijdigheid van de noot ook nog maar eens. De noot is dus heel gewild. Maar welke van al deze noot soorten is dan het meest gewild? En welke Noten kopen de meeste Nederlanders? 

Meest geconsumeerde noot

Verreweg de meeste geconsumeerde noot is de pinda. Van de pinda wordt per jaar zo’n 40.000 ton gegeten. Veel meer dan alle andere noten. De pinda is dus verreweg de meest geliefde noot. Hierna willen mensen het liefst Noten kopen als de amandelen en de walnoot. Vooral in Nederland is de walnoot, die hier ook veel geplukt wordt, erg populair. Walnoten zijn tevens goed tegen een hoog cholesterol. Ook worden Walnoten aangeraden wanneer je slecht slaapt. Ook amandelen zijn dus erg populair. Je vindt ze tegenwoordig over de hele wereld, maar de oorsprong van deze noot ligt in het midden-oosten. Een veelzijdige noot die je makkelijk in eten kunt verwerken. Hetzelfde idee als Macadamia noten kopen eigenlijk. 

Veelzijdige noten voor verwerking

Behalve deze drie noten blijven er dan nog heel veel noten over die veel gekocht worden. Deze noten zijn vaak iets uiteenlopender qua smaak en zijn soms iets minder toegankelijk. Tot de overige noten behoren onder andere: Cashewnoten, pistachenoten, hazelnoten. Deze Noten kopen veel mensen in een gemixte zak. Ook blijven er nog veel noten over. De Pecannoten zijn populair, maar ook de macadamia noten zijn erg gewild. Deze noot is wat zachter maar erg geliefd onder de regelmatige noten eter. De macadamia noot groeit ook maarliefst aan een boom die wel 5 meter of hoger kan worden. Macadamia noten zijn in vergelijking met de ander noten wel vaak wat duurder, omdat ze lastig te vinden waren. Nu kun je echter overal Macadamia noten kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *