beste stof om sokken

Wat is de beste stof om sokken van te kopen?

De simpele sok is een kledingstuk dat vele verschijningsvormen kent en zijn er in alle soorten, maten, kleuren en vooral in verschillende materialen. Wil je iemand een speciaal paar sokken geven en wil je weten wat dan de beste stof is om sokken van te kopen? Hieronder vind je de 5 beste materialen en de voordelen die het biedt bij sokken of kijk voor meer inspiratie op vrouwpedia.nl

1. Bamboe

Dit materiaal is een eersteklas keuze omdat het zacht, ademend en comfortabel is. Het voelt glad aan en heeft een glans die lijkt op zijde of kasjmier. Vanwege micro-spleten in bamboevezels, hebben bamboesokken de neiging om zeer absorberend te zijn. Ze hebben ook geweldige vocht afvoerende eigenschappen, waardoor je voeten droog blijven.

Voor mensen met een gevoelige huid werkt bamboe hypoallergeen en antibacterieel, zodat je de voeten ook vrij blijven van bacteriën en fris ruiken

2. Merino wol

Merino wol wordt gemaakt van de wol van de Merino schapen die in Nieuw-Zeeland leven. Deze wol is super zacht, ademend en jeukvrij. Het absorbeert geuren die veroorzaakt worden door bacteriën en voorkomt dat ze zich ophopen. Het luxe materiaal is ook vocht afvoerend en warmte-isolerend, waardoor het een populaire keuze is onder wandelaars en skiërs. Merino wollen sokken gaan ook lang mee en blijft zijn vorm en grootte behouden, zelfs na veelvuldig wassen. Merino wollen sokken zijn bij de meeste kleding en schoenenwinkels bij jou in de buurt verkrijgbaar.

3. Rayon

Sokken die gemaakt zijn van rayon zijn zacht, soepel, ademend en houden de kleur goed vast. Door het gebruik van dunne draden zijn rayon sokken comfortabel en verkoelend om te dragen en heeft het hoge vocht absorberende eigenschappen. Hierdoor zijn rayon sokken ideaal om te dragen tijdens warme zomers.

Lees tip:  Stap voor stap je gras maaien: de ultieme gids voor een perfect gemaaid gazon

Rayon wordt gemaakt van houtpulp, en het materiaal is ook populair vanwege zijn glans en textuur die lijken op katoen, zijde en wol.

4. Lyocell

Lyocell wordt net als Rayon gemaakt van de houtpulp, alleen wordt deze stof gemaakt van de pulp van bomen als eucalyptus, eiken en berken. Lyocell voelt zachter aan dan katoen en is ook ademend, lichtgewicht en comfortabel.

Lyocell sokken zijn geschikt voor zweetvoeten of een gevoelige huid omdat het sterke vocht absorberende eigenschappen heeft. En omdat het gemaakt is van natuurlijke ingrediënten, is het ook biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk.

5. Katoen

Lichtgewicht en ademende katoenen sokken zijn comfortabel om te dragen omdat ze voorkomen dat je voeten te veel zweten. Katoen kan goed vocht absorberen en is gemakkelijk afwasbaar en bovendien is het materiaal redelijk duurzaam en houdt ook kleur goed vast. En sokken van bijvoorbeeld percal katoen voelen superzacht en licht aan, ideaal voor in de zomer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *