kunst cadeau

Eerste hulp bij kunst cadeau doen

Eindelijk denk je te weten wat je hem of haar moet geven. Kunst. Kunst is immers iets wat bijna iedereen kan waarderen, mits dit uiteraard goed wordt gekozen. Want naast dat bijna iedereen tegenwoordig wel enige vorm van kunst in huis heeft hangen, blijft kunst ook gewoon heel persoonlijk. Kunst cadeau doen is dan ook niet zo gemakkelijk als het lijkt.

Gelukkig hoeft dit geen reden te zijn om het dan maar te laten. Er zijn genoeg manieren waarop je toch het juiste kunstwerk aan jouw dierbare kunt geven. Daarom helpen wij jou alvast een beetje op weg door een aantal handige tips te geven. Eerste hulp bij kunst cadeau doen nodig? Lees dan snel verder!

Wees je bewust van het enorme aanbod


Je kunt niet zomaar een kunstwinkel (online) bestormen en maar iets bestellen. Kunst beelden kopen bij www.artihove.nl gaat veel verder dan enkel maar iets in je digitale mandje gooien. Het aanbod van kunst is ontzettend groot. Kunst kent vele gezichten. Eigenlijk kan alles wat mooi gevonden wordt als kunst gezien worden. Van beelden tot schilderijen of zelfs het kunstwerkje wat jouw zoon of dochter heeft gemaakt.

De meeste mensen halen vandaag de dag ‘kunst’ in zogenaamde confectiewinkels. Hoewel deze inderdaad bedoeld zijn om de woning mee te verrijken, brengen ze minder charme met zich mee dan het echte werk. Kunst van kunstenaars is namelijk uniek en geeft de woning direct een persoonlijke touch. Het is geen kunstwerk wat ook gemakkelijk bij de buren kan hangen. Daardoor is het ook direct een stuk specialer.

Lees tip:  De voordelen van een huismerk inkt?

De juiste gelegenheid


Er kunnen heel veel verschillende gelegenheden zijn om kunst cadeau te doen. Wat dacht je van een klein brons beeldje kopen om zomaar cadeau te geven. Of pak wat grootster uit tijdens een verjaardag of jubileum. Wist je dat kunst vandaag de dag zelfs vaak in kerstpakketten van Artihove.nl worden geschonken? Kortom, kunst is voor iedere gelegenheid geschikt. En mits je je aan enkele richtlijnen vasthoudt, zal het gegarandeerd een groot succes zijn.  

Niet te groot


Hoe groter, hoe beter. Dat is wat veel mensen geloven. Wanneer het om cadeaus gaat is dat echter niet het geval. Natuurlijk denk je dat je misschien meer indruk zou maken met een groot kunstwerk dan met een klein beeldje. Bedenk echter ook dat er wel voldoende ruimte voor moet zijn. Er is niet zo vervelend als iets ontvangen en niet weten waar je dit moet plaatsen. Je kunt niet oneindig veel ruimte in huis creëren. Bedenk daarom van tevoren hoeveel ruimte de ontvanger in huis heeft. Wanneer je zeker wilt zijn dat het cadeautje in de smaak valt, dan kies je er bij voorkeur voor om slechts een klein kunstwerk cadeau te doen. Sculpturen online kopen is tegenwoordig immers heel gemakkelijk. De juiste maat zit er vast bij.

Twijfel je over de grootte van het kunstwerk? Kies er dan eens voor om samen met de potentiële ontvanger naar wat kunstwerken online te kijken. Gooi af en toe een balletje op en bekijk wat de reactie is. Zo merk je al snel of iemand het kunstwerk geweldig vindt of niet. Bovendien kan je zo ook slinks vragen of dit wel zou passen. Zekerheid boven alles!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *